Oficialii din întreaga lume din domeniul sănătăţii se confruntă cu ameninţări cu moartea, în timp ce încearcă să sfătuiască populaţia cu privire la modalităţile de reducere sau limitare a răspândirii coronavirusului.
Luna trecută, dr. Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din SUA, a declarat că a primit ameninţări cu moartea.
Și în Australia, ofiţerul-şef din Queensland, Jeannette Young, s-a confruntat cu ameninţări.
Young are acum poliţia staţionată în afara casei sale, după ce a închis frontierele din Queensland cu statele vecine, ceea ce a împiedicat unii rezidenţi să participe la înmormântările celor dragi.
Mișcarea a fost făcută într-un efort de a opri răspândirea COVID-19.
În Germania, experţi precum Karl Lauterbach şi Christian Drosten au declarat, de asemenea, că au primit ameninţări cu moartea după ce ţara a impus închiderea şcolilor în primăvară, a relatat The Washington Post.
Anders Tegnell, „arhitectul” din spatele abordării relaxate a coronavirusului din Suedia, a raportat poliţiei că el şi familia sa s-au confruntat cu ameninţări cu moartea, scrie Mediafax.
La începutul acestei veri, Asociaţia Naţională a funcţionarilor din domeniul sănătăţii a raportat că cel puţin 24 de oficiali din domeniul sănătăţii publice din SUA au renunţat, au părăsit sau s-au retras din funcţiile lor în lunile de la începutul pandemiei.
Și în România, secretarul de stat Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea de un internaut: „Eu o sa fiu acela care o să te îngroape lângă un porc, într-un mormânt de piatră!”.
Arafat a depus două plângeri la DIICOT.